"Problem professor?"

Pass og navneendring
Jeg og David har jo som tidligere nevnt bestilt bryllupsreise til Cancun i Mexico i sommer. Vi gleder oss vilt begge to, men vi har litt problemer i forhold til navneendring og reisen. Jeg skal ta etternavnet til David og beholde mitt eget som mellomnavn på papiret: Anette Teigland Kråkenes. Det var det vi fylte inn på expedia sine sider, men det er ikke det som står på passet mitt.. Bare å skaffe seg nytt pass det, eller hva? Eheee, problemet er at å ordne pass tar ca 10 dager. Vi reiser 13 dager etter bryllupet, altså 11 dager fra mandag. Den sjansen tør ikke jeg å ta! Så da reiste jeg ned på politistasjonen for å forhøre meg om å ordne passet før jeg gifter meg. "Nei, du får ikke lov før du faktisk heter det." Greit nok at den kjerringa (ikke stygt ord i trøndelag) bare gjorde jobben sin, men det er da mulig å klæsje på et smil? Neivel, da måtte jeg ringe inn til expedia sin kundeservice og spørre om de kunne fjerne det siste etternavnet på meg. Både expedia og hotellet godtok det, men flyselskapet American Airlines tillater ikke endring av navn. Så hva gjør vi da? Jo, jeg har prøvd å sende inn nye papirer til skatteetaten om et tidligere navneskifte slik at jeg kan skaffe meg pass før jeg gifter meg. Jeg har kort forklart situasjonen på papiret, så nå håper og ber jeg om at alt skal ordne seg. Dere andre som skal gifte dere og dra på bryllupsreise, tenk over om dere rekker å skifte navn på passet!
Men problemene stopper ikke der... 

"Jeg har en litt dårlig nyhet.."
På lørdag jobbet jeg til klokka 20:00, og ett minutt over åtte fikk jeg en telefon fra David. Jeg tenkte at det var jammen god timing, og det var enda mer imponerende da David sa at han ikke husket at jeg var ferdig på jobb minuttet før han ringte. Han åpnet samtalen med et "Hei" og fortsatte med "Jeg har en litt dårlig nyhet..". Jeg følte hjertet mitt stoppe litt, svarte bare "Okeeeei?" og tok en kjapp bønn mens jeg ventet på svar. "Jeg har blitt kalt inn i militæret til neste år." Ja, okei, tenker dere kanskje. Hva så? Jo, han er blitt kalt inn i Stavanger til høsten og jeg skal gå på skole i Bergen. Det vil da si at vi må bo borte fra hverandre ENDA et år. Nygifte. Fantastisk, hæ? Det er ikke alt.. Første gang han skal inn er midt i bryllupsreisa vår. Jauda... midt i vår goddamn bryllupsreise! B-e-a-utiful.
Han skulle egentlig jobbe og ta opp fag til høsten og dermed stå for økonomien vår mens jeg studerer. Ja, man får økonomisk støtte i militæret, men det er ikke mye! Av det jeg fant ut får vi i overkant av 9.000 i måneden tilsammen, hvordan i all verden skal det være nok når vi bor hver for oss? "Bare å få deg en jobb det, Anette." Heh, kjempelett det når man flytter til en ny by og skal begynne å studere psykologi. Men må man, så må man. Da er det bare å suck it up, klæsje på et smil og gjøre det som må til.

Men det som virkelig dreper meg er at jeg kanskje må leve alene i Bergen i leiligheten hvor vi har planlagt å starte livet vårt sammen. At vi som nygifte må bo fra hverandre og kun får se hverandre i ferier. Når jeg endelig kan få sovne ved siden av han hver kveld og våkne opp med han hver morgen. Jeg vil virkelig ikke ha enda et år borte fra mannen jeg elsker. <3

Nå buser jeg ut med sorgene på forskudd, men det er de tankene som raste rundt i hodet mitt de første ti sekundene etter jeg fikk beskjeden. Heh, jeg har et effektivt hode når det gjelder slike ting... Kanskje greit i mange situasjoner, men når sånne ting skjer kunne jeg fint klart meg uten.
David skal ta kontakt med militæret og høre om han kan i det minste få det utsatt et år, da kan jeg flytte med han til Stavanger og studere noe der mens han er i militæret. Da får vi vårt første år som nygifte sammen og vi kan dra på bryllupsreise. Jeg har hørt at de er ganske medgjørlige når det gjelder utsettelse, så håper at dette ikke er noe unntak.
 <3

Én kommentar

elise sand

28.04.2013 kl.23:16

hoho, æ slæpp å vårrå bort fra jens i etj år!:D e ganske gla ferr d! nå fordela må'n ha me sukkersyka å, elr fordel ferr mæ iværtfalj:)

Skriv en ny kommentar

Anettepuus

Anettepuus

20, Leksvik

Jente fra Trøndelag som gifter seg med verdens herligste mann til sommeren. David Kråkenes, jeg elsker deg <3 Gud er virkelig god!

Kategorier

Arkiv

hits